20 Jan

Door

“Studiner” met toppers

January 20, 2014 | By |

Op 27 januari vindt het Studiner plaats. Een dialoog tussen wetenschappers, visionairs, inspirators, bestuurders en personeelsvertegenwoordigers rond het thema “Samen vertrouwen ontwikkelenZij zijn uitgenodigd in restaurant Fleuri op Landgoed Zonheuvel, de thuisbasis van de initiators SBI en de STAP-dialoog. Tien tafels waar gesprekspartners visie en praktijk met elkaar verbinden tegen de achtergrond van de actualiteit. Gesprekken volgens de methode van de STAP-dialoog begeleidt door professionele begeleiders.

De opbrengsten worden voor de geïnteresseerden in verslagen vastgehouden. Hieronder vind je de inspirators die zullen aanschuiven. Heb je als personeelsvertegenwoordiger of bestuurder interesse en ben je niet uitgenodigd? Laat het ons dan weten.

De inspirators aan tafel zijn:

 

Mathieu Weggeman 116x158 samenwerkenProfessionals en Vertrouwen

Prof. dr. ir. Mathieu Weggeman: Hoogleraar Organisatiekunde aan de TU Eindhoven, vooral bekend van zijn boek Leidinggeven aan professionals? Niet doen! het managementboek van het jaar 2008. Wanneer professionals op de traditionele manier vanuit controle en hiërarchie benaderd worden dan gaan ze in het                                             samenwerken “meestribbelen” zegt hij.

 

Rob Vinke 116x158 samenwerkenDe menselijke maat en Vertrouwen

Prof. dr. Rob Vinke: Hoogleraar Personeelswetenschappen aan de Business University van Nijenrode. Zijn derde, geheel herziene, druk van zijn boek HRM voor de toekomst geeft onder meer zicht op de menselijke maat. De inhoud raakt de actualiteit van samenwerken en vertrouwen in organisaties op vele manieren.

 

Joop Swieringa 158X116 samenwerkenGedoe en Vertrouwen

Dr. Joop Swieringa: Auteur van verschillende management boeken en was onder meer docent bij de Business University van Nijenrode. Zijn bestseller Gedoe komt er toch werd recent opgevolgd door Gedoe op tafel. Samen met Jacqueline Janssen geeft hij inzichten en praktische tips om in samenwerkingsverbanden zaken sneller uit te spreken met elkaar.

 

Nol Groot 158x116 samenwerkenZelforganisatie en Vertrouwen

Prof. dr. Nol Groot: Hoogleraar aan de Open Universiteit. Door de Universiteit van Hertfordshire (UK) is aan hem de titel ‘Doctor of Management’ verleend. In “Zelforganisatie en leiderschap, een uitdagende paradox” stelt Nol Groot dat standaard managementoplossingen voor vraagstukken, die op verbetering van de organisatie zijn gericht, niet bestaan. Wel andere ervaringen en inzichten.

 

Gerard Evers 158x116 samenwerken

Ouderen en Vertrouwen

Dr. Gerard Evers: Directeur EuroHRM; voorheen verbonden aan de universiteiten van Groningen en Tilburg. Als specialist in getallen schreef hij Ken- en stuurgetallen voor HRM. In Investeren in mensen met oog op de toekomst ontmaskert hij de vooroordelen die bestaan over de relatie tussen leeftijd en productiviteit.

 

Jaap_Peters 158x116 samenwerkenSlow management en vertrouwen

Jaap Peters: Noemt zichzelf organisatie-activist en is redacteur van het blad Slow Management. Hij is auteur van de bestseller Intensieve Menshouderij  en schreef Niets nieuws onder de zon en andere toevalligheden.  

 

truus-poels samenwerkenOrganisatieritmiek en vertrouwen

Dr. mr. Truus Poels: Zeer ervaren HR- en verandermanager. Richtte in 2008 het Innovatieplatform Ritmiek van Organisatieverandering op en schreef o.a. Praktijkboek Organisatieverandering en organisatieritmiek. Als ervaren consultant Research Fellow bij Prima Vera, Universiteit van Amsterdam en voorzitter van het platform kan ze mogelijk antwoord geven op de vraag: “Wat gebeurt er met vertrouwen als je niet op de organisatieritmiek let?”.

 


adriaan-bekman 158x116 samenwerkenDe ziel van organisaties en vertrouwen
 

Dr. Adriaan Bekman: Lector Stenden Hogeschool en oprichter IMO. Hij wil met zijn boek De taal van de Ziel helpen onze innerlijke wereld bewust uit te drukken in organisaties en gemeenschappen waar we werken of anderszins verkeren.

 

paul bessems 158x116 samenwerkenReputatie en vertrouwen  

Ir. Paul Bessems: Organisatiekundige en schrijver. Noemt zich samenwerkspecialist. Hij is stichter van Weconomics en pleit in zijn gelijknamig boek Weconomics voor het vervangen van verkoop & concurrentie door waardecreatie & samenwerking en voor samenwerkend organiseren.

 

Teams en vertrouwen

Drs. Jaco van der Schoor en drs. Guido van de Wiel: Voegden samen aan de reeks van boeken over teams, naar eigen zegge minstens tien in 2013, Teams van de toekomst toe. In het boek laten zij zien dat een aantal gangbare ideeën over teams in de huidige tijd hun geldigheid hebben verloren.

Jaco-van-der-schoorJaco is organisatiepsycholoog. Als directeur van Mensen in Bedrijf adviseert en begeleidt hij managementteams van grote organisaties op het gebied van samenwerking. Eerder schreef hij o.a. Hoera een conflict! en Leve het verschil!

 

Guido van de WielGuido is hoofdredacteur van het platform Duurzaam Nieuw Organiseren en eigenaar van Wheel Productions, een bedrijf dat zich toelegt op storytelling in organisaties. Hij schreef ook (mee aan) boeken als Organiseren en HR in 2025, Innoveerkracht. In 2010, 2012 en 2013 is hij genomineerd als Trendwatcher of the Year.