Frank Goijarts

April 8, 2014 | By |

Arbeids- en organisatiepsycholoog en specialist op het gebied van gedrags- en cultuurverandering.

Ik richt me het liefst op het vertalen van beleid naar concrete toepassing op de zogenaamde werkvloer. Wie met me heeft gewerkt noemt mij spontaan, creatief, pragmatisch. Ik ben serieus als het moet, maar breng lichtheid waar het kan. Ik participeer in de STAP-dialoog vanuit mijn bedrijf   Sinksens.

Waarom de STAP dialoog?
Ik ben partner bij de STAP-dialoog omdat ik geloof dat we de échte problemen van deze tijd alleen samen aankunnen. Dat vraagt om investeren in onze verbinding met elkaar en met de opdracht waarvoor we staan. Duurzaam bewegen vraagt om inzicht in de drijfveren van mensen. Dat kan alleen als je in gesprek bent Ik ben ervan overtuigd dat toegepaste psychologie hier een behoorlijke bijdrage kan leveren. Mijn missie is het om deze uit de sfeer van witte jassen te halen en toegankelijk te maken voor iedereen. Mijn ervaring met het ontwikkelen van applicaties op het scheivlak van HR en ICT kan ik goed kwijt in de (door-) ontwikkeling van de STAP-dialoog.

Wat mij intrigeert is dat de STAP-dialoog je verleidt om met andere ogen te kijken naar een aantal dilemma’s rondom samen presteren die verlammend kunnen werken. Door anders tegen zaken aan te kijken zie je vaak onvermoede kansen. Met de STAP-dialoog krijg je grip op de zaak door los te laten.

Verbinding
Mijn STAP-maten helpen me om zelf te blijven groeien. Ze laten me op andere manieren naar kijken, ze brengen andere inzichten, werkvormen en netwerken in. Samen ontdekken we steeds weer nieuwe kanten aan werken met en rondom de STAP-dialoog. Ik ben ervan overtuigd dat we met elkaar nog veel mooie projecten gaan doen.