03 Jul

Door

Jan Bommerez over succesvol samenwerken – Studiner 5 oktober

July 3, 2015 | By |

Verbinding werkt 100 keer beter dan verplichting”, zegt Jan Bommerez

Met aandacht voor verbinden wordt samenwerken productiever én leuker. SBI Formaat en STAP-dialoog nodigen je graag uit om het belangrijke thema “Verbinden voor succesvol samenwerken” te bespreken onder het genot van een heerlijk diner in de prachtige ambiance van Landgoed Zonheuvel op de Utrechtse Heuvelrug. Deelnemers zijn allen afkomstig uit organisaties die samen vormgeven aan ondersteuning en zorg in gemeenten. De eerste die zijn beelden hierover met ons zal delen is Jan Bommerez en daarna ben jij aan de beurt. Je gaat in gesprek en verdiept je in jouw situatie, waar samenwerken zo belangrijk is. Dit doen we aan de hand van de STAP-dialoog methode.

Verbinden voor succesvol samenwerken

Zorg, instellingen en gemeenten willen samenwerken op gebied van zorg en sociale dienstverlening. Vaak samen met particuliere uitvoerders. Maar het gaat stroef. De vorm is er, het buurtteam, het platform, het protocol. Nu nog écht samenwerken. Maar daar zit regelgeving vaak in de weg. Er lijkt geen empathie en discipline te zijn die nodig is voor echte synergie. En in zo’n proces is het lastig om te luisteren naar de burgers of cliënten waar we het allemaal voor doen. Samenwerken blijkt een taai proces. We moeten oud denken loslaten en nieuw denken omarmen. En er hangt veel van af. We willen graag, want (h)echt samenwerken kan voor alle stakeholders veel opleveren.

Deelnemen aan het Studiner kan individueel of samen met collega’s Beleef de ervaring van het vermeerderen van kennis door in de dialoog te delen! Schrijf je hier in of mail naar info@stapdialoog.nl o.v.v. “aanmelding Studiner”. Vermeld hierbij de organisatiegegevens en het aantal personen . Deelname bedraagt €150, – per persoon exclusief btw. Een eigen tafel reserveren is ook mogelijk. Kijk hier voor het programma.