10 Feb

Door

Motiverende gespreksvoering: Grip op intrinsieke motivatie

February 10, 2016 | By |

Effectief en duurzaam invloed op houding en gedrag

Als er iets is dat veel mensen lastig vinden dan is dat het effectief beïnvloeden van anderen. Vaak levert dat vooral weerstand en zelden effectieve verandering die écht gedragen is. Gelukkig is er hoop.

Wie zich een beetje verdiept in gedragsverandering heeft snel door dat het een sprookje is dat je iemand anders kunt veranderen. Iemand kan wel besluiten om zélf te veranderen. Natuurlijk kun je anderen met de wortel en/of stok iets laten doen wat jij wil. Maar het effect daarvan is negen van de tien keer tijdelijk. Zodra je je hebt omgedraaid, vervallen ze in hun oude gewoontes. Duurzame verandering ontstaat als mensen zélf besluiten of en hoe ze die verandering aan willen pakken. Hoe beïnvloed je die besluitvorming?

De wereld verandert snel; met als gevolg stapels boeken, blogs en gesprekken over veranderen. Wat op een of andere manier minder aandacht krijgt, is de inzet om praktische vaardigheden te ontwikkelen die daadwerkelijk bijdragen aan het veranderen van houding en gedrag in organisaties. Jan Bommerez zei het nog op ons Studiner:  “We zullen niet alleen nieuw dingen moeten leren, we zullen vooral moeten leren om oude patronen los te laten.”  

Motiverende gespreksvoering: aanpak met trackrecord
Motiverende gespreksvoering (MG) is een in de weerbarstige praktijk van de verslavingszorg ontwikkelde aanpak om anderen te helpen om hun gedrag aan te passen in een richting die (op termijn) goed voor ze is. Ze is vanaf de 80-er jaren van de vorige eeuw in de VS ontwikkeld door Miller en Rollnick. De methode is goed gedocumenteerd en bewezen effectiever dan andere methoden van beïnvloeding. Ze werkt omdat ze mensen helpt te veranderen op basis van eigen keuzes.

Toen ik in zelf 2005 voor het eerst met MG in aanraking kwam vielen me zo’n beetje letterlijk de schellen van de ogen.  Jarenlang dacht ik dat veranderen vooral hard werken was. Overtuigen, slijmen, moraliseren, dreigen, oordelen, inspireren, enfin, in ieder geval héééél hard werken om een ander mee of in ieder geval in beweging te krijgen. Inmiddels weet ik dat het vooral een kwestie is van de ander gericht helpen om zichzelf van de verandering te overtuigen. Inzichten die me zelf hielpen om te stoppen met roken. Sindsdien ben ik min of meer verslaafd aan MG.

Motiverende gespreksvoering is een erkende standaard binnen de jeugdhulpverlening, bij leefstijl beïnvloeding, in revalidatieprogramma’s, in het gevangeniswezen, bij schuldhulpverlening, bij (loopbaan-) coaching, et cetera. Gedegen wetenschappelijk onderzoek toont aan dat MG zo goed werkt, omdat ze perfect aansluit bij de intrinsieke behoeft van mensen aan autonomie, betekenis en competentie (de Zelfdeterminatietheorie van Deci & Ryan). De principes van MG werken zowel bij individuen als bij groepen.

Inmiddels heb ik tientallen praktische trainingen en workshops mogen verzorgen. Mooi blijft het moment waarop deelnemers (fysiotherapeuten, verpleegkundigen, sociaal werkers, buurtbemiddelaars; outplacement- en loopbaancoaches, verandermanagers en andere doorgewinterde professionals) beseffen dat hun kijk op veranderen voorgoed is veranderd. Ze hebben ervaren hoe MG ze helpt om door subtiel spel krachtig invloed uit te oefenen op wat goed is voor mensen in hun (werk-) omgeving.

Tweedaagse training Motiverende gespreksvoering
Twee keer per jaar organiseer ik vanuit de STAP-dialoog een tweedaagse training op Landgoed Zonheuvel in Doorn. In de opzet van de training volgen we de structuur van onderstaand zogenaamd draaideur model van veranderen van Prochaska en DiClemente. Naast een aantal algemene principes over het aangaan van een gelijkwaardige relatie biedt de training vooral inzicht in de principes en praktische vaardigheden, die nodig zijn om iemand naar de volgende fase te helpen en mogelijke terugval voor te zijn of op te vangen. Kijk hier voor data en inschrijven.

Prochaska en Diclemente

Relatie met de STAP-dialoog
De STAP-dialoog helpt je een gezamenlijk beeld te maken van wat je wilt bereiken en van wat er in je situatie speelt dat daarbij helpt of juist belemmert (de shit- en hitlist). Daarmee ontstaat vaak zicht op gedrag dat belemmert bij succesvol samenwerken. Motiverende gespreksvoering helpt je als (coachend) leidinggevende of professional om praktisch vorm te geven aan de bijbehorende gedrags- en cultuurverandering.

Wat cursisten zeggen:
“Bij twijfel doen! Met het volgen van deze training leer je om anderen te begeleiden van willen naar kunnen.; door zorgvuldig en aandachtig te luisteren en gerichte vragen te stellen. Schrijf al je bezwaren op en bedenk vervolgens wat deze training je op kan leveren!” Tom Visser, Accenture

“Deze training geeft je de gelegenheid om Motiverende Gespreksvoering meer eigen te maken. Er wordt veel geoefend aan de hand van zelf ingebrachte casuïstiek. De combinatie van een ervaren trainer en actrice is echt top; hierdoor leer je snel en op een leuke inspirerende manier.” Nadia Dijkstra, ABN AMRO”