01 Oct

Door

Samenwerken moet en kan productiever en leuker

October 1, 2013 | By |

De digitale STAP-dialoog werkt voor teams als een pitstop.

Als gedreven organisatie-ontwikkelaars zetten we gelijktijdig met de verhuizing naar Landgoed Zonheuvel in Doorn, een forse stap op weg om teams nog beter te helpen het samenwerken te versterken. Met onze ontwikkelgroep helpen we teams en organisaties vooruit in deze hectische en veeleisende tijd.

Want het lijkt alsof we met z’n allen op het racecircuit zijn beland en in een van alle moderne toeters en bellen voorziene bolide duizelingwekkende snelheden halen. Samenwerkingsverbanden vervangen steeds vaker de traditionele organisatiestructuren. Het nieuwe werken, projectorganisaties, programmatisch werken, ZZP’ers, interim management, etc… Het wordt steeds complexer en het vraagt veel van medewerkers, die ik overigens tegenwoordig liever ‘samenwerkers’ noem. Het tijdelijke karakter van samenwerken met verantwoordelijkheden over de grenzen van afdelingen en organisaties heen en de voortdurende tijdsdruk vragen om eigentijdse oplossingen.

We zoeken naar andere vormen van (zelf-)sturing en samenwerken. Hiervoor mogen we wel even de pitstop in, maar dan wel heel kort!

De werklast en eisen vanuit de omgeving dwingen organisaties terug te grijpen naar oude oplossingen. Zoals de relatief lange heidagen en de bekende sessie’s met Brown Papers en geeltjes. Ze zorgen voor een kortstondige opleving, maar bieden geen mogelijkheden om met elkaar door te pakken. In hectiek wordt de persoonlijke verbinding belangrijk met zowel het doel als met de collega’s. Die is op die manier moeilijk te onderhouden. Steeds vaker hoor ik dan ook: ‘Heel leuk die dagen, maar echt veel hebben we er niet aan. Het is niet helemaal zonde van de tijd, maar het lijkt alsof we steeds weer opnieuw het wiel uitvinden, het moet toch korter kunnen.’
Met de digitale STAP-dialoog helpen wij teams aan korte momenten met direct rendement rond het samenwerken. Momenten die je daarna ook zonder onze hulp snel kunt herhalen. Daarbij blijven gezamenlijke en persoonlijke beelden over de harde (opbrengst) en zachte kant (gedrag) herkenbaar voor ieder teamlid. Samenwerkers voelen zich breed verantwoordelijk en komen zichtbaar tot co-creatie. De STAP-dialoog is de pitstop voor elk team. Noodzakelijk en heel kort.

Onder het motto “Met vertrouwen de pitstop in en vol vertrouwen er samen weer uit” zetten we met de verhuizing naar Doorn een nieuwe stap op weg naar een expertise centrum op het gebied van samenwerken dat voor en van iedereen is.

Met partners die expert zijn op het gebied van het aanboren van intrinsieke motivatie en van de creatieve ruimte die de rechter hersenhelft biedt ontdekten we samen met onze klanten steeds opnieuw nieuwe toepassingsvormen. In principe kunnen teamdagen onderdeel van gewoon samenwerken blijven. Het verblijf op onze nieuwe locatie, Landgoed Zonheuvel, is een extra mogelijkheid, een fijn extraatje dat de pitstop nog aantrekkelijker maakt.

Daarnaast kijken we uit naar de ontwikkeling van de samenwerking met andere bewoners van het Landgoed, zoals het SBI en FNV Formaat. De professionele synergie die we nastreven zal, naast het werkplezier voor ons, voor de klant veel opleveren.

John van Balen
STAP-dialoog partner

Probeer de digitale STAP-dialoog zelf eens uit!
Ga naar home en scroll naar beneden.

Reacties

  1. Peter van Winkel

    Complimenten voor de nieuwe opzet van de website John!
    Ook een mooie samenvatting over samenwerken en STAP dialoog.

    groeten,

    Peter