17 Jun

Door

Samenwerking tussen HRM en FM wens of noodzaak?

June 17, 2015 | By |

Van HRM & FM tot HFM

Hierover ging de dialoog afgelopen vrijdag tijdens de studiedag van Ifmec. In de ambiance van Landgoed Zonheuvel in Doorn, met deelnemers afkomstig uit het bedrijfsleven en de publieke sector: bank, gemeenten, zorg en de commerciële dienstverlening.

De inspirerende inleiding kwam van prof. dr. Rob Vinke, hoogleraar personeelswetenschappen en schrijver van o.a. “HRM voor de toekomst“. Hij stelde een integratie voor van HRM en FM tot HFM: Human Facility Management. Ook schetste hij de Meta-community waarin de samenwerkers de stap zullen gaan maken naar deelnemers. Van werken op basis van sociale intelligentie naar verbindende intelligentie.

Geïnspireerd door Robs visie gingen de deelnemers aan de slag en kozen drie samenwerkingsthema’s om verder uit te werken, namelijk:

    • Medewerkerstevredenheid
    • Duurzame inzetbaarheid
    • In en Outsourcing

In de middag heeft John van Balen de STAP-dialoog gebruikt om snel beelden te delen en de opbrengst te verzekeren rond de gekozen thema’s. Door deze gerichte dialoog tussen HRM en FM en de pragmatische aanpak is er een samenwerkingsagenda in brede zin vastgesteld. Met behulp van het interventiespel ontstonden op ieder thema concrete beelden over doelstellingen op korte termijn en concrete acties. Een mooi fundament om op door te gaan.

De volgende stap vindt plaats tijdens de slotconferentie op 10 december 2015, waar het aanreiken van best practices plaats zal vinden. Resultaten verkregen in samenwerking met wetenschap en praktijk worden door Ifmec gepresenteerd en bedrijven zullen hun ervaringen delen.

Wil jij weten hoe door samenwerken tussen HRM en FM de medewerkerstevredenheid wordt verhoogd, het beschikbare personeelsbestand beter wordt benut en meer uit in- en outsourcing wordt gehaald?

Of heb jij een best practice die meegenomen moet worden in het onderzoek?

Mail ons!