11 Jan

Door

WAUW, dat wist ik niet van jou…

January 11, 2016 | By |

Mensen echt verbinden

Vele jaren geleden is vanuit mijn persoonlijke gezinssituatie (samengesteld gezin) bij mij de behoefte ontstaan om elkaar op een verrassende wijze nóg beter te leren kennen. Ik bedacht ruim 100 vragen over diverse onderwerpen en schreef ze uit op kaarten. Vele bijzondere avonden volgden. Avonden waarin je elkaar nu écht eens kon vertellen wat je voelt, wat je belangrijk vindt en ervaren dat er naar je werd geluisterd. Er ontstond een stevige verbinding met elkaar! Als coach bleef ik daarnaast de vragen aanscherpen en zoeken naar de beste vragen. Toen ik tevreden was, heb ik in september 2015 het familie- en vriendenspel “WAUW, dat wist ik niet van jou…” op de markt gebracht. 

Sindsdien krijg ik steeds vaker de vraag of het spel ook voor teambuildingsdagen ingezet kan worden om bij te dragen aan de verbinding binnen teams. De vraag is dan eigenlijk: “Kan je verbinding maken in een team benaderen als verbinding maken bij vrienden en familie?”

Het mens zijn in de werkrelatie wordt steeds belangrijker. Niet alleen omdat persoonlijke aandacht stress en uitval voorkomt, maar vooral omdat we samen creatiever moeten zijn in de samenwerking. Co-creatie is voor iedereen een term die inhoud heeft gekregen. Het heet niet voor niets dat we in het ideeën tijdperk zijn terecht gekomen.. Maar hoe kan je creatief zijn als je niet jezelf bent? Hoe kom je tot co-creatie als je niet het gevoel hebt dat je als mens in de samenwerking mag zitten? 

Elkaar kennen is dan ook de onderste trede van de samenwerkingsladder. Deze kan je niet overslaan wil je tot echte samenwerking komen. Meestal wordt hij uitgelegd als weten wat de ander doet, maar mijn inziens houdt het ook in weten wat “het” de ander doet. Elkaar kennen is belangrijk in relatie tot de empathie die het huidige samenwerken verlangt. Dat betekent dat je je inleeft in de ander en hem zoveel als mogelijk behandelt zoals hij behandelt wil worden.

Kortom, om het samenwerken met elkaar productief en leuk te maken, vind ik het dus heel belangrijk om elkaar op persoonlijk vlak beter te kennen. Zo ontstaat er groei in empathie, begrip. Maar ook in duidelijkheid. Weten wat je aan elkaar hebt. John van Balen, partner bij de STAP-dialoog en begeleider van samenwerkingsprocessen ziet het als volgt. “Het Wauw spel gebruik ik wanneer ik het zinvol vind te benadrukken dat we allemaal als mens in de samenwerking zitten. En dat het bijdraagt aan de samenwerking als we elkaar in eerste instantie ook als mens een plek geven. De vragen in het WAUW spel helpen om het met elkaar te hebben over jezelf, los van het werk. Zonder, dat je gedwongen wordt meer prijs te geven dan dat je wil. Elkaar kennen als onderste trede van de samenwerkingsladder krijgt zo extra betekenis in de STAP-dialoog.”

Als mens en coach doet dat me goed. Immers, daar gaat het mij om. Weer verbinding maken met jezelf én die ander. Of je nou de rol vervult van ouder, collega, echtgenoot of directeur. Jij als individu kan dan het verschil maken!

Daar heb ik het WAUW spel voor ontwikkeld.

Christa Bergmann | zelfstandig vitaliteitscoach
Bergmann Vitaal